Networker Nedir? Ne İş Yapar?

Network marketing sektöründe herkesin merak ettiği sorulardan bir tanesi olan; networker nedir, networker ne iş yapar, en iyi networker nasıl olur gibi sorularınıza burada net cevaplar bulacaksınız. Ayrıca web sitemde bu konu ile ilginizi çekebilecek videoları da ekledim. Şimdi geçelim makaleye ve videolar ile bu konuyu detaylandırmaya.

Tam anlamı ağ olmaktadır. Network kavramı özellikle telefon, bilgisayar, fax gibi iletişim araçlarında sıkça karşılaştığımız bir kavram olmaktadır. Ayrıca internetin günümüzde yaygın olarak kullanılması da network kavramı ile sık karşılaşma nedenlerimiz arasındadır.

Network yani ağ için en az iki ya da daha da fazla cihazın bir birine bağlı olması gerekmektedir. Yani bağlı olan bu cihazların haberleşebildiği ve belli olan bazı kaynakları bir biri ile paylaşabildikleri bir yapı olmasıdır. Fakat bu konu günümüz teknolojisinde sadece cihazlar arasında olmamaktadır. Yani Network kavramı insanlar arasında da geçerli olmaya başlamıştır.

Networker Nedir? Ne Demektir?

İlk olarak Networking kelimesinin tanımı için iki ya da daha fazla kişi arasında bilgi ve bağlantı taşımak olarak yapılmaktadır. Ayrıca Networking çalışmaları farklı kişilerin birbiri ile tanışmasını sağlayarak bağlantılar kurulabilmektedir.

Bunu yaparken ise bir çıkar gözetmeden ilişki kurulabilmektedir. Bununla beraber kurulan ilişkiler ve iletişimler geliştirilebilmektedir. Ayrıca insanların yardıma ihtiyaç duyduğu zaman yardım alabileceği kişilere de ulaşabilme imkanı sunmaktadır.

Yani kısaca tanımlamak gerekirse en az emek vererek çok şey yapabilme anlamındadır. Başka bir tanımlama yapmak gerekirse Networking kelimesinin Türkçe olarak tam karşılığı ağ kurmak anlamına gelmektedir.

Networker Ne İş Yapar?

Doğrudan doğruya satış yapabilme sisteminin olanaklarını geliştirerek yapılmasına Network Marketing adı verilmektedir. Doğrudan satış yapabilmek ise bir ürün, mal ya da hizmetin insanlar ile yüz yüze olacak şekilde farklı mekanlarda tüketicilere tanıtılması ile birlikte satılması anlamındadır.

Böyle bir sistemin içinde bulunan kişiler bu alandaki herhangi bir şirketin ürünlerini ya da hizmetlerini kullanmaya başlamaktadır. Bunun yanından insanlar kullandıkları ürün ya da hizmetlerden elde ettikleri deneyimlerden yararlanarak satış yapmaktadır. Yaptıkları satışlar sonucunda da şirketlerden kendileri için komisyon almaktadır. Yani bu kişiler bir nevi bulundukları şirketin satış sorumlusu olmaktadır.

Bu bağlamda Networker denilen şey de bir şirketin şu anki kitlesi ile ileride potansiyel olabilecek kitlesi arasındaki bir köprü oluşturmaktadır. Aslında şirketlerin başarılı olabilmesini sağlamak için iyi bir izlenim oluşturacak kişiler Networker denilen kişilerdir. Bunu yaparken de Networkerlar en önlerde çalışmaktadır.

Yani bir Networker bulunduğu şirketi farklı olan çevrim içi ya da çevrim dışı ortamlarda temsil etmektedir. Ayrıca düzenli bir şekilde insanlar ile etkileşime girmektedir. Yani Network bir şirketin kamu imajını oluşturmaktadır.

Networker ne iş yapar sorusunun cevabı ise çalıştığı şirketlerde başlıca görevi ağ için gerekli olan ve ağla ilgili ihtiyaçları belirlemektedir. Bunun yanında belirlediği ihtiyaçlara da çözümler üretmektedir. Bunun dışındaki görevleri ise:

  1. Şirketin Network projelerini planlamak,
  2. Network çalışmalarını güvenli yönetmek,
  3. Günlük, aylık ve benzeri raporları hazırlamak,
  4. Çalışanlara Network çalışmalarında bilgi vermek,
  5. Planlanan projeleri uygulamak ve yönetiminde bulunmak,
  6. Mevcut bulunan ağların altyapılarını iyileştirme çalışmaları yapmaktır,
  7. Network sistemleri için gerekli olan bakımları ve güncellemeleri yapmak.

En İyi Networker Nasıl Olunur?

Eğer çok katlı pazarlama sistemindeyseniz şu sorunun cevabını araştırmalısınız. En iyi networker nasıl olunur maddeler halinde işleyelim. Networker olabilmek için:

  1. Sorunlara çözüm odaklı düşünebilmesi gerekmektedir.
  2. Takım çalışmaları konusunda yatkın olması gerekmektedir.
  3. Analitik düşünme becerisine sahip olması gerekmektedir.
  4. Esnek olan çalışma saatleri için uyumlu olması gerekmektedir.
  5. Farklı markalar da bulunan cihaz ve sistemleri kullanabilmesi gerekmektedir.
  6. Plan yapma ve denetim yapabilme açısından kabiliyetli olması gerekmektedir.
  7. Haberleşme konusunda ve ağ yönetimi gibi alanlarda deneyim sahip olması gerekmektedir.