Upwork nedir en çok merak edilen soruyu altı (6) temel başlık ve üç (3) video ile anlatarak Upwork ile ilgili detaylı bilgi almanızı sağlıyorum. Ayrıca upwork ile freelancer olarak para kazanma gibi konuları işleyip detaylı bilgi almanız için upwork Türkiye makalesini oluşturdum. Upwork nasıl kullanılır ve upwork nasıl çalışır gibi sorularınızı cevaplamaya geçelim.
Para kazandıran diğer bir platform hakkında en çok soruyu sorarak makaleye başlayalım. Upwork ile freelancer olarak para kazanma adımları nelerdir? İlk önce platformu yakından tanımalıyız. Her geçen gün gelişen internet dünyası ile birlikte Upwork’ün de değiştiğini gözlemleyebilirsiniz. Aklınızda ki temel soru olan upwork nasıl para kazanılır sorunuza ışık tutacak makalenin temel başlıkları ile yolumuza devam edelim.
Upwork Nedir ve Kimler Kullanabilir?
Dijital dünyanın hayatımıza kazandırdığı artılardan biri de, tam zamanlı serbest çalışma imkanları. Dünyanın pek çok noktasında internet üzerinde proje geliştirmek, yayın çıkartmak, iş teslim etmek artık neredeyse günlük hayatın bir parçası.
Hal böyle olunca, freelance çalışanlarla iş verenleri ortak platformlarda buluşturmak da, yükselişe geçen bir diğer platform alanı.
Upwork nedir, dünyanın pek çok noktasında farklı iş alanlarında faaliyet gösteren kurumlarla profesyonelleri buluşturan, dünya genelinde yaklaşık 1,5 milyon müşteriye sahip bir serbest çalışan ağı. Grafik tasarımcıdan sosyal medya uzmanına, içerik yazılımcısından uygulama geliştiriciye kadar genişleyen yelpazede iş profesyoneline hitap eden alternatif bir platformdur.
Upwork Türkiye‘de faaliyet göstermektedir. Fakat bildiğiniz gibi freelancer çalışarak para kazanma yolları oldukça fazladır. Bu yollar arasında bu firma sadece bir tanesidir.
Upwork Çalışma Şekli Nasıldır?
Site üzerinden talep edilen işler listesi, profilinizin onaylanması ardından sistemde görünür oluyor. Talep edilen işin detaylarını öğrendikten sonra teklif veriyor, tüm teklif verenler arasında değerlendirilip seçiliyorsunuz.
İşler saatlik çalışma veya dönemlik projeler bazında çeşitlenebiliyor. Teklif verip seçilmiş olduğunuz işin zaman aralığı, teklif öncesinde bilginiz dahilinde oluyor. Seçilen bir profesyonel olduğunuzda, sistem sizi müşteri ile ortak bir platformda buluşturuyor. Video konferans veya açılan özel sohbet alanı üzerinde detayları öğrenebiliyor, iş gerekleri için ilgili dosyaları talep edebiliyor, iş teslimini yine bu platform üzerinden sağlayabiliyorsunuz.
Görüşmelerinizi sitenin sağladığı görüşme kanalları üzerinden gerçekleştirmeniz, proje teslimi sonrası alacağınız ödemenin güvenliği için son derece önemli. Bir çok farklı gelir elde etme yolunu barındıran oluşum içerisinde upwork makale yazarak para kazanmak ile de gelir elde edebilirsiniz.
Upwork Kategorileri Nelerdir?
- Web ve Mobil Yazılım Geliştirme
- Grafik Tasarım ve Yaratıcılık
- Mimarlık ve Mühendislik
- Veri Analizi
- Müşteri Servisi Desteği
- Sistem Destek Yöneticiliği
- Metin Yazarlığı ve Editörlük
Upwork Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Bir profesyonel için freelance iş platformu, ödeme güvencesi için her zaman bir risk oluşturmaktadır. Upwork, işveren ile işi yapacak profesyonel arasında, işin alımından teslimine dek tüm süreçlerde aktif olarak rol almakta ve iş profesyonelinin ödeme güvencesini, iş verenle yaptığı anlaşma üzerinden sağlamaktadır.
Bir serbest çalışan için farklı iş tekliflerini ortak bir alanda sunması, iş seçebilme serbestliği tanımaktadır. Platform üzerinden aktif paneller ve anlık destekler ise, iş sürecinizde tüm sorularınızı cevaplayacak bir muhatap bulabilmenizi sağlıyor. Bu şekilde para kazanma yoluna adım atmış oluyorsunuz.
Diğer yandan, dünyada 10 milyon freelance üyeye sahip olan bir platformda olduğunuzu unutmamalısınız. Bir işe seçilmeniz, 10 milyon kişi arasında profesyonel becerilerinizi öne çıkartma gücünüzle birebir ilişkili.
Upwork Para Kazanma Ve Çekme Adımları Nelerdir?
Aşağıda ki basamakları tane tane anlatarak sizin buradan dolu dolu bilgi ile ayrılmanızı temenni ediyorum. Upwork para kazanma yolları ve adımlarını kısa başlıklar halinde sizin için listeledim.
Başlangıç olarak, platforma üyelik yaparak sizi tanımlayacak bir profil oluşturmanız gerekiyor. Profilinizin doğru ve eksiksiz tamamlanması, iş verecek kişi veya kurumların sizi tanıyabilmesi ve diğer teklif vericiler arasında dikkat çekmeniz için oldukça önemli. Daha önce yapmış olduğunuz işleri içeren bir portfolyo, sizi ayıracak bir diğer önemli avantajınız.
Site yetkilileri, profilinizi onaylamak için başlamadan önce sizinle video görüşmesi yapmayı talep edebilir. Bu nedenle vermiş olduğunuz bilgiler dışında profil fotoğrafınızın da sizi tanımlar olması, güvenilirliğinizin onaylanması için oldukça önemli bir konu.
Tüm güvenlik adımlarını geçip sistem üzerinden onaylandığınızda, karşınıza site içerisinde teklif verebileceğiniz işlerin listesi çıkıyor. Bir işe teklif verebilmeniz için, tarafınıza, kayıt olduğunuz tarihlerde geçerli olan miktarda hak tanımlanıyor. Her bir proje başvurunuz, belli bir hak kredisi karşılığında gerçekleştiriliyor.
İşi almanız ve teslim etmeniz sonrasında işveren sizi puanlayabiliyor. Veya sistem üzerinden performansınız değerlendirilerek puanlanabiliyorsunuz. Bu puanlar, yeni işlere teklif verebilmek için teklif hak kredisi olarak belli dönemlerde size tanımlanıyor.
Platform üzerinden ilk işinizi aldığınızda, işin teslim edip onay sürecini geçmesi ardından, profilinizde tanımlamış olduğunuz hesap bilgileri üzerinden ödeme alıyorsunuz. Bu şekilde de Upwork para çekme işlemini tamamlayabilirsiniz.
Upwork Ödeme Alma (Para Çekme) Yolları Nelerdir?
Dünyada Paypal ve Payoneer üzerinden gerçekleştirilen upwork ödeme alma yolları ise; Türkiye’de Paypal’ın artık kullanılmıyor olması sebebiyle payoneer hesabı üzerinden gerçekleştiriliyor. Teslim işinizin onay süreci tamamlandıktan sonra, sisteme yüklediğiniz payoneer hesap bilgileriniz üzerinden hesabınıza para aktarılıyor. Payoneer hesabınızın bağlı olduğu banka hesap numaranıza dilediğiniz zaman para aktarımı sağlayabiliyorsunuz.
Upwork gibi freelance çalışma ağlarında, milyonlarca kullanıcı arasında iş teklifleriniz öne çıkabilir. Yazılım geliştirme, kişisel gelişim, tasarım, pazarlama ve kendinizi geliştirmek istediğiniz farklı pek çok daha alanda profesyonel içeriklere ulaşabilir, aldığınız eğitim alanında sertifikalara sahip olabilirsiniz.
Farklı alanlarda kurs imkanı sunan dijital platform, eğitim almak isteyen kullanıcıların eğitimlere ulaşmasının yanında, eğitim vermek isteyen kişilerin de kursiyerlere ulaşmasına olanak sunma özelliği taşıyor.
Kursiyerleri ve kurs verenleri bir araya getiren platform, karşılıklı tarafların haklarını korumayı da taahhüt ediyor. Herhangi bir cayma hakkınız saklı kalarak, katılımcı ve eğitimci tarafların hakları, katılım sözleşmesinin maddeleri ile şeffaf bir şekilde güvence altına alınıyor.
Ömür boyu eğitim stratejileri doğrultusunda bilginin dünyanın her noktasına ulaşmasını hedefleyen kurs programlarını, eğitimci ve katılımcıları online platform üzerinden bir araya geldiği güvenli alt yapısı üzerinden sağlamayı taahhüt ediyor.