Günümüzde kendi işimizi kurmak artık çok kolay ve yüzlerce üretim fikri var. Çoğu insanın en büyük hayali kendi işini kurmak ve imalatını yapmaktır. Bu işe niyetlenen insanların aklındaki ilk soru ne imal edip satabilirimdir. İmalat fikrini seçerken sermayeye göre bir seçim yapmak mantıklı olacaktır. Öncelikle aklımıza gelen imalat fikirlerini tek tek yazarak sıralamalıyız. Sonrasında yapmaktan mutluluk duyacağımız işleri seçmeliyiz.
Bu işler arasından en yatkın olduğumuz fikri hayata geçirebiliriz. Bu yolda en önemli olan şey cesaretli olmak, kendine güvenmek ve girişimci olmaktır. Üretimini yapacağımız şeye karar verdikten sonra planlı ve programlı çalışılmalıdır. Üretimden maksimum verim almak için müşteriye hitap eden estetik işler yapmaya özen gösterilmelidir. Belirli bir süreden sonra gelen iş istekleri doğrultusunda iş büyütülebilir.
Yeni ortaklıklar veyahut işçilerle yola devam edilebilir. İşler büyüdükçe iş için gerekli olan ekipmanları arttırmanız veya daha profesyonel ekipmanlarla yola devam etmeniz gerekir. Ürünün reklamını yapmak için bir sosyal medya hesabına ve iyi bir fotoğraf makinasına ihtiyaç vardır.
Düşük Sermayeli Üretim Fikirleri Nelerdir?
Düşük Sermayeli üretim fikirleri;
- Evde Mantı Üretimi
- Takı üretimi
- Bez Çanta Ve Örgü Telefon kılıfı Üretimi
- Doğal Ve Suni Gübre Üretimi
Evde Mantı Üretimi : Kadınlar için yapılabilecek mükemmel bir ek iş fikridir. Ortalama 1000 liralık sermaye ile bu işe başlayabilir. Leziz mantılar yapabilirsiniz.
Takı Üretimi : Ortalama 1500 TL ile bu işe girebilirsiniz. Unutmayın ki kadınlar takı takmaktan zevk duyarlar. Gözlerine hitap eden estetik takılar yaptığınızda bu işten yüksek seviyede kar elde edebilirsiniz.
Bez Çanta Ve Örgü Telefon kılıfı Üretimi : Bu işi yapmak için el işi yeteneğiniz olması gerekir. Yaptığınız ürünleri internet üzerinden satabilirsiniz. Eğer isterseniz turistik bir bölgede bir dükkana komisyon vererek de ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz. Ortalama giriş maliyeti 200 liradır.
Doğal Ve Suni Gübre Üretimi : Gübre tarım için çok önemli bir ihtiyaçtır. Neredeyse tarım yapmayan bir ülke yoktur. Gübre üretim işinde geniş bir pazar mevcuttur. Düşük bir sermeye ile bu işe başlayabilir sonrasında devlet desteği ile işlerinizi daha da büyütebilirsiniz. Devletler insanların Gübre üretmesi için büyük destekler vermektedir.
Üretim Yapmak İstiyorum Ne Üretebilirim?
Üretim yapmak istiyorum ne üretebilirim sorusunun cevabı kişiden kişiye değişmektedir. Arazisi olan bir insan bu arazide tarım yapabilir. Ya da portakal yetiştirmek isteyen bir kişi portakal üretimine elverişli bir bitki örtüsünde bu işi yapabilir. Ama üretim fikri vermek gerekirse;
- Künefe Yapıp Satmak
- Tesbih Üretimi
- Bileklik Üretimi
- Kurabiye Üretimi
Künefe Yapıp Satmak : Gittiğimiz her restoran menüsünde künefe görürüz. Künefe mantıklı bir iş fikridir.
Tesbih Üretimi : Tesbih fiyatları kullanılan taşın fiyatına göre değişir. Burada önemli olan her kesime hitap etmektir. Özel hediyelik tesbihler de üretmelisiniz 1 liralık tesbihler de üretmelisiniz.
Bileklik Üretimi : Doğal taşlar satın alıp güzel bir el işçiliği ile tasarladığınız bileklikleri %70e kadar karla satabilirsiniz.
Kurabiye Üretimi : Eğer mutfakla aranız iyiyse kurabiyeler üretip satabilirsiniz. Firmaların çoğu ihtiyaç duydukları kurabiyeleri toplu olarak başka bir firmadan almaktadırlar. Eğer kurabiyeleriniz beğenilirse bir pastaneden daha fazla satış yapabilirsiniz. Kurabiyeleriniz ün kazanmaya başladıktan sonra işleri iyice büyütebilir ve seri üretim yapabilirsiniz.
Evde Küçük İmalat Fikirleri Nelerdir?
Evde küçük imalat fikirleri genellikle düşük sermayeli kişilerin ya da ek iş yapmak isteyen kişilerin düşündüğü fikirlerdir. Küçük İmalat fikirleri;
- Zeytin Yağı Üretimi
- Tebeşir Üretimi
- Saat Üretimi
- Elbise Üretimi
- Halı üreticisi
- Çimento Üretimi
- Sabun Üreticisi
- Yastık Üretimi
- Müzik Aletleri Üretimi
- Kutu üreticisi
Zeytin Yağı Üretimi : Çok fazla malzemeye gerek yoktur. Kolaylıkla üretilebilir.
Tebeşir Üretimi : Birkaç malzeme ile kolaylıkla üretebilirsiniz.
Saat Üretimi : İnternetten düşük fiyata aldığınız saat parçalarını birleştirerek saat üretimi yapabilir ve saatlerinizi satabilirsiniz.
Elbise Üretimi : Eğer eliniz yatkınsa bir dikiş makinesi yardımı ile birbirinden farklı elbiseler üretip satabilirsiniz.
Halı üreticisi : Çeşitli malzemelerden halı ve kilim üretebilirsiniz.
Çimento Üretimi : Gerekli malzemeleri karıştırarak yaptığınız Çimentoyu inşaat firmalarına karlı fiyata satabilirsiniz.
Sabun Üreticisi : Sabun küçük bir işletme olarak bile gerekli malzemeleri karıştırarak kolaylıkla üretebileceğiniz bir üründür.
Yastık Üretimi : Yastık üretim işini yapabilirsiniz.
Müzik Aletleri Üretimi : Müzik Aletleri üretebilirsiniz. Aletlerde kullandığınız ağaç yapısına göre( Dut, Meşe, Gürgen) aletlerin fiyatı değişir. Eğer kişiye özel tasarımlı Müzik aletleri yaparsanız daha yüksek fiyatlara satabilirsiniz.
Kutu üreticisi : Mukavva, karton vb. ürünlerden estetik kutular ve hediye kutuları üretebilirsiniz. Ürettiğiniz kutuları uygun bir fiyata satıp kar yapabilirsiniz.
Evde Ne Üretip Satabilirim?
Evde ne üretip satabilirim sorusunun birçok cevabı vardır. Küllük üretebilirsiniz. Pasta, Börek Vb. Yiyecekler üretebilirsiniz. Ev yemekleri üretebilirsiniz. Reçel üretebilirsiniz. Çiçek üretebilirsiniz. Sıralamak gerekirse;
- Evde Börek Üretimi
- Evde Küllük Üretimi
- Evde Reçel Üretimi
- Evde Çiçek Üretimi
Evde Börek Üretimi : Birçok insan ev yapımı su böreğine bayılır. Yaptığınız su böreğini kendiniz satabilirsiniz. Eğer isterseniz toplu olarak Börek alan lokantalara kurumlara ya da pastanelere de satabilirsiniz.
Evde Küllük Üretimi : Evde ahşaptan Küllük üretebilirsiniz. Kesilen ağaçlara güzel bir tasviye ve vernik yaparak harika küllükler yapabilirsiniz. Ve bu el emeği küllükleri güzel fiyatlara satabilirsiniz.
Evde Reçel Üretimi : Evde kayısı, vişne, çilek, ahududu ve gül reçelleri üretebilirsiniz. Reçel üretmek için toz şekere ve limon suyuna ihtiyaç vardır.
Evde Çiçek Üretimi : Saksılara farklı cins çiçekler ekip evinizin balkonuna koyabilirsiniz. Eğer bahçeli bir eviniz varsa çiçek üretimi daha kolay olacaktır. Çiçekleri seven insanlar için gayet keyifli bir iştir. Ayrıca günümüzde kaktüs üretimi de hızla yayılmaktadır. Farklı cinlerden kaktüsler yetiştirip de satabilirsiniz.
Üretim Yapmaya Nasıl Başlanır?
Üretim yapmaya nasıl başlanır sorusunun cevabını bulmak için öncelikle ne üreteceğimize karar vermek gerekir. Karar verdikten sonra öncelikle üretimi eğer bir cihazla yapacaksak bütçemiz doğrultusunda cihaz almak gerekir.
Üretime başlamadan konuyla ilgili bilgi edinmek daha doğru olacaktır. Yapacağımız ilk üretim bir adet ile sınırlı olmalıdır. Bu şekilde üretimde yaptığımız doğru ve yanlışları görmüş oluruz. İlk üretime başlandığında toplu olarak üretim yapılmamalıdır.
Gelen sipariş doğrultusunda adet başına üretim Yapmak daha uygundur. Profesyonelleşme sürecinde üretim esnasında dikkatli olunmalıdır. Üretim yapmaya başlamadan yapılması gereken en önemli şey tasarımdır. Mutlaka güzel ve estetik bir tasarım yapılmalıdır. Tasarım hakkında insanlardan yorum alınmalıdır.
Sonuç olarak istenildiği zaman birçok para kazanma yolları vardır. Önemli olan gayret ve azimdir. İstenildiği takdirde hobi olarak yapılan bir işten bile para kazanılabilir. Üretim fikirlerini değerlendirirken en önemli olan husus kişinin sermayesidir. Sermayesi az olan insanların küçük çaplı iş fikirleri ile bu yola girmesi daha uygun olur. İnternetten alınan saat parçalarını birleştirmek pekte zor bir iş değildir.
En azından herkes böyle küçük çaplı iş fikirlerini denemeli, daha büyük işler yapmak için özgüven ve cesaret toplamalıdır. Acele edilmemelidir. Pazarlamada en önemli hususlardan bir tanesi de reklamdır. İyi bir reklam sizi her zaman 1-0 önde başlatır. Ürettiğimiz ürünün estetik görüntüsü çok önemlidir. Bunun için bir tasarımcıdan yardım alabilirsiniz.
Ev hanımları evde yaptıkları pastaları ve börekleri pazarlayamama korkusu ile karşılaşmamalı ve toplu olarak satış yapmak için pastanelere ve firmalara girişimde bulunulmalıdır. Kişi kendine en uygun olan yatkın olduğu seçmelidir. Yaptığı işten zevk almalıdır. İşler ve sermaye arttıkça iş büyütülmeye başlanmalıdır. Bu bağlamlar dikkate alındığında firma seviyesine gelinebilir. Ve çok büyük paralar kazanabilirsiniz.