Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

Çiçekçi Dükkanı Açma Maliyeti, Peyzaj Dükkanı Nasıl Açılır?

Özel günlerde birbirine hediye almak oldukça popülerdir. Çiçekçi dükkanı açmak oldukça gelir getiren bir sektördür. Makalemde yedi (7) temel başlık ve üç (3) farklı video ile size çiçekçi dükkanı hakkında tüm bilgileri aktarıyorum. Diğer önemli ve merak ettiğiniz konu olan çiçekçi dükkanı dekorasyonu hakkında ayrıca bilgiler veriyorum. Eğer bu işi yapmak istiyorsanız; ilk önce çiçekçi dükkanı açmak için gereken belgeler nelerdir konusundan başlamanızı öneririm.

Çiçekçilik para kazanma yolları arasında ön sıralarda yerini almıştır. Çiçeklerin özel günlerde insanlar tarafından çokça tercih edilmesi çiçekçi dükkanı açma konusunun merak edilmesine neden olmuştur. Çiçekçilik yapmak için bazı ince noktaların bilinmesi gerekir. Özellikle kadınlar için uygun bir hediye olan çiçekler insanlar için iyi iş fikirleri halini almıştır. Çiçeklerin popüler olması çiçekçi dükkanlarının da sayısını arttırmıştır.

Öncelikle bitkilere ilgi duymak, bitkilerle ilgili bazı bilgilere sahip olmak gerekir. Çiçek bakımı özen ve dikkat gerektiren bir iştir. Sürekli ilgi isteyen çiçekler büyük bir sabra ve özveriye ihtiyaç duyar.

Çiçekçilik yapmak isteyen kişilerin sabırlı, özverili, dikkatli ve çalışkan insanlar olmaları gerekir. Bu sayede insanların özel günlerinde onların mutlu olmalarına katkı sağlayabilirler. Çiçekçi dükkanı açmak için bazı bilgilerin bilinmesi gerekir. Bu bilgiler doğrultusunda hareket edilmesi başarıyı arttırır.

Çiçekçi Peyzaj Dükkanı Nasıl Açılır?
Çiçekçi Peyzaj Dükkanı Nasıl Açılır?

Çiçekçi Peyzaj Dükkanı Nasıl Açılır?

Çiçekçilik en zevkli işlerden biridir. Bu nedenle çiçekçi dükkanı açmak istiyorum diyenlerin sayısı oldukça çoktur. Çiçekçi dükkanının açılması için öncelikle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı edinilmesi gerekir. Çiçekçi dükkanı açarken gereken ruhsat ve iş yeri açma belgesi ilçe belediyesine müracaat edilerek alınır.

Daha sonra vergi dairesine gidilerek vergi levhası alınır. Alınan vergi levhası ile bankadan yazar kasa temin edilir. Yazar kasanın vergi dairesine kaydı yapılarak kasa ruhsatı alınır. Çiçekçi dükkanı açmak için gerekli evraklar tamamlandıktan sonra son olarak ilçedeki esnaf odasına gidilerek kayıt yapılır. Tüm bu işlemlerden sonra çiçekçi dükkanı resmen açılarak insanların hizmetine açılabilir.

Çiçekçi Peyzaj Dükkanı Açmak İçin Neler Gerekli?

Bir çiçekçi dükkanı açmak için gerekli olanlar hazırlanmalıdır. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  1. Çiçek tasarımı için gerekli olan malzemeler temin edilmeli.
  2. Çiçekler için gerekli olan ısıtma ve soğutma sistemleri temin edilmelidir.
  3. Hedef kitle iyi belirlenmeli ve çiçekçi dükkanının tasarımı bu doğrultuda yapılmalıdır.
  4. Çiçekçilik ile ilgili eğitim veren bir kurs alınmalı, deneyimli kişilerin yanında çalışılmalıdır.
  5. Dükkan işletmesi konusunda bilgi edinilmelidir.
  6. Öncelikle çiçek bakımı, çiçekler, çiçekçilik sektörü ile ilgili bilgiler toplanmalı ve özümsenmelidir.
  7. Çiçekçi dükkanının konumu iyi belirlenmeli, mümkünse hastane, okul, huzurevi gibi çiçek ihtiyacının çok olduğu kurumlara yakın yerler seçilmelidir.
Çiçekçi Dükkanı Kaç Para Kazandırır?
Çiçekçi Dükkanı Kaç Para Kazandırır?

Çiçekçi Dükkanı Kaç Para Kazandırır?

Çiçekçi dükkanı açmak isteyenlerin merak ettikleri konuların başında çiçekçi dükkanı kazancı gelmektedir. Açılan çiçekçi dükkanının kazancının bol olması için müşteri memnuniyetinin olması önemlidir. Çiçeklere iyi bakılması, çiçek tasarımlarının özgün ve güzel yapılması, dükkanın çevresinin kaliteli olması, çiçekçinin müşterileri ile iletişiminin kuvvetli olması kazancın miktarını etkiler.

Çiçekçi dükkanının kazancı dükkandan dükkana değişim göstermektedir. Kazanç miktarı günden güne de değişiklik göstermektedir. Anneler günü, öğretmenler günü ve sevgililer günü gibi özel günlerde kazanç miktarı oldukça artmaktadır.

Çiçekçi dükkanlarının kazancı değişiklik gösterse de genel anlamda bu dükkanların kazançları yüksektir. Kaliteli iş yapan çiçekçi dükkanlarının kazançları aylık 20.000 lirayı bulmaktadır.

Çiçekçi Peyzaj Dükkanı Açma Maliyeti
Çiçekçi Peyzaj Dükkanı Açma Maliyeti

Çiçekçi Peyzaj Dükkanı Açma Maliyeti Ne Kadardır?

Her işletmede olduğu gibi çiçekçi dükkanı açmanın da bir maliyeti vardır. Bu maliyet dükkandan dükkana değişiklik göstermektedir. Açılacak dükkanın büyüklüğü, dükkanın dekorasyonu, kullanılacak malzemelerin kalitesi, dükkanın açılacağı semtin özelliği bu değişiklikte önemlidir.

Türkiye şartlarında bir çiçekçi dükkanı maliyeti en az 40.000 liradır. Eğer tasarıma ve dekorasyona özen gösterilecekse bunlar için 80.000 liranın harcanması gerekmektedir. Türkiye’nin en başarılı ve donanımlı çiçekçi dükkanı kurulma maliyeti yaklaşık 400.000 lira civarıdır.

Açılacak olan çiçekçi dükkanının kalitesine göre değişiklikler gösteren maliyet oranları isteğe bağlı değişebilmektedir. Maliyetler ne olursa olsun elde edilecek olan kar maliyeti karşılamaktadır. Bu durum birçok insanı bu sektöre çekmektedir.

Çiçekçilik Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?
Çiçekçilik Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?

Çiçekçilik Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?

Çiçekçilik yapmak isteyenlerin ustalık belgesi almaları gerekmektedir. Bir çiçekçilik belgesi almak için şunların yapılması gerekir:

  1. Kalfalık belgesi alındıktan sonra 2 yıl boyunca pratik eğitim alınır. 256 saatlik teorik eğitim tamamlandıktan sonra ustalık belgesi için sınava girilir. Sınavdan başarılı olunduğunda ustalık belgesi alınır.
  2. Kalfalık belgesi alındıktan sonra meslekte 5 yıl çalışanlar sınava girmeye hak kazanırlar. Sınavdan başarılı olanlar ustalık belgesini alırlar.
  3. Meslek liselerinin 3 yıllık programından mezun olanlar ustalık sınavına girerek ustalık belgesini alabilirler.

Çiçekçilik Ustalık Belgesinin alınması için öncelikle kalfalık belgesine sahip olmak şarttır. Daha sonra ustalık sınavına girilerek ustalık belgesi alınabilir.

Peyzaj Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Peyzaj Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Peyzaj Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Peyzaj kelime anlamı olarak manzara, görünüm demektir. Bazı çiçekçi dükkanlar peyzajı da dikkate alarak düzenleme yapmaktadır. Böyle bir çiçekçi dükkanı açmak için gerekli evraklar vardır. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  1. Fotoğraf,
  2. Vergi levhası,
  3. Adli sicil kaydı,
  4. Ustalık belgesi,
  5. İkametgah belgesi,
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  7. Alınan yangın tüpünün faturası,
  8. Dükkan kiralanacaksa kira sözleşmesi,
  9. Dükkan satın alınacaksa tapu fotokopisi,
  10. Belediyeden alınacak başvuru beyan formu,

Gerekli evraklar hazırlandıktan sonra çiçekçi dükkanının açılması kolaydır. İstenen evrakların eksiksiz olarak hazırlanması işlerin kolaylıkla ve çabuk bir şekilde ilerlemesini de sağlamaktadır.

Peyzaj Dükkanı Açma Desteği Nasıl Alınır?
Peyzaj Dükkanı Açma Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB Çiçekçi Peyzaj Dükkanı Açma Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB yeni işyeri açmak isteyenlere destek sağlamak için var olan bir kurumdur. Gerekli şartları yerine getiren herkes bu kuruma başvurup destek talep edebilir. Bu durumda KOSGEB çiçekçi dükkanı desteği için gerekli şartlar şunlardır:

  1. Hazırlanan sunum KOSGEB komisyonuna sunulmalıdır.
  2. Öncelikle e devlet üzerinden KOSGEB sayfasına başvuru yapılmalıdır.
  3. KOSGEB desteğinden faydalanmak için belli bir sermayeye sahip olunması gerekir.
  4. Açılacak çiçekçi dükkanının iş planı yapılmalı ve çiçekçi dükkanı için etkili bir sunum hazırlanmalıdır.
  5. KOSGEB tarafından uygun bulunan projeye hibe ya da faizsiz kredi desteği verilir. Bu sayede hayali kurulan çiçekçi dükkanının açılması sağlanmış olur.

Çiçekler insan ruhunu besleyen canlılardan biridir. İnsanların özel veya mutlu günlerinde birbirlerine verdikleri değeri göstermek için kullanılır. Bundan dolayı çiçekçilik Karlı iş fikirleriolarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde birçok insan çiçekçilik mesleğini yapmaya başlamaktadır. Özel günlerin ve hediyeleşmenin artmasıyla çiçekçilik para kazandıran işler kategorisinde öne çıkmaktadır.

Çiçekçilik mesleğinin ön plana çıkmasıyla çiçekçi dükkanı açmak isteyen insanların sayısı artmaktadır. Çiçekçi dükkanı açmak için gerekli şartlar sağlandığında bu iş kolaylıkla yapılabilmektedir.

Çiçekçilik için öncelikle çiçekler ve bakımı ile ilgili eğitim almak ve ustalık belgesine sahip olmak gerekir. Açılacak dükkanın çevresinin iyi seçilmesi ve dükkan dekorasyonuna özen gösterilmesi de önemlidir.

Çiçekçi dükkanı açmak için bazı kurumlar da destek sağlamaktadır. Bu kurumların en ünlüsü KOSGEB’dir. KOSGEB’e başvuru yapılarak bu destek talep edilebilir. Bunun için etkili bir sunum yapılması gerekir.

Çiçekçilik kar oranı yüksek bir sektördür. Kaliteli işler yapan çiçekçi dükkanları kar oranlarını kısa sürede yükseltmektedir. Sabırla ve özenle yapılan çiçekçilik işi hem işi yapanları hem de satın alanları mutlu etmektedir.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Yüksek Gelir Potansiyelli İş Fikri