Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

Petshop Açmak, Petshop Açma Maliyeti, Kazancı Ve Gerekenler Nelerdir?

Hayvan severlerin buluşma adresi olan petshoplar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önem kazanmaya başladı. Bilhassa cins hayvan sahibi olmak isteyenlerin kapısını çaldığı petshoplar çok farklı türde hayvan ırklarını bünyelerinde barındırıyor. Gitgide yaygınlaşan petshoplarda artık az bulunan hayvan türlerine bile rastlamak mümkün.

Sadece hayvan türleri değil bununla beraber birçok malzeme ve mama türünde ürünler de satılmaktadır. Bunun yanı sıra petshop açmayı düşünen kişilerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Artık yeni iş fikirleri arasında petshop açma fikri de yer alıyor. Peki, petshop açma ​​​​​​fikrine karar veren kişileri ne gibi durumlar bekliyor? Popüler dükkan açma fikirleri arasında yer alan petshop için kar ve zarar durumları nedir?

Petshop Nasıl Açılır?
Petshop Nasıl Açılır?

Pets​hop Nasıl Açılır?

İlk etapta işin en önemli kısmı sermayeyi belirlemektir. Çünkü petshop nasıl açılır sorusu sorulduğunda her koşulda kişiyi yönlendirecek olan sermayedir. Yüksek sermaye ile kazancı arttırmak daha hızlı olacaktır. Göz alıcı bir dükkan açmak müşteri potansiyelini çekmek açısından çok önemlidir. Bu da tamamen sermayeye bağlı olarak değişmektedir.

Sermaye sorununu hallettikten sonra iyi bir iş planı yapılması gerekir. Öncelikle hayali olarak sanki bir petshop açıyormuş gibi bir iş planı yapmak ve bütçeyi bir miktar fazladan hesaplamak kişi için en uygun olandır. Bu aşamada tedarikçi ve toptancılar da önemlidir. Dükkan tasarımları ve göz alıcı olması konusu yine çok önemlidir. Ancak atlanmaması gereken bir diğer konu da açılacak yerin lokasyonudur.

Toplu ulaşıma yakın olması, müşterilerin geliş gidişinin kolay olması, merkezi bir yerde olup kişilerin dikkatini çekmesi olmazsa olmazlar arasındadır. Rekabeti düşük olan yerleri seçmek de bu konuda akıllıca olacaktır. Yeni açılan bir yer için rekabet her zaman risk oluşturabilir.

Petshop Açma Maliyeti Ne Kadar?
Petshop Açma Maliyeti Ne Kadar?

Petshop Açma Maliyeti Ne Kadar?

Her işte olduğu gibi bu işte de sermayenin çok önemli olduğunu belirtmek gerekir. Ortalama olarak 30-40.000 TL ile 100-150.000 TL arasında değişkenlik gösterir. Bu durum işletmenin büyüklüğü ile de alakalıdır. Üst limitleri yükseltmek de mümkündür. Ancak petshop açma maliyeti için alt limiti düşürmek çok uygun olmayabilir. Bu durumda dükkan daha özelliksiz olabilir.

Kiradan kar etmek isteyen kişilerin lokasyon tercihi ana cadde üzerinde değil biraz daha sokak içlerine doğru olduğunda fiyatta değişkenlik olabilir. Bu şekilde kira maliyetini düşürerek kar edilebilir. Ancak bunun da bazı zorlukları olabilir. Petshop dükkanı çok göz önünde olmadığında müşteri sayısı az olabilir. Bunu da hesaba katmak gerekir.

Petshopta Hangi Ürünler Satılır?
Petshopta Hangi Ürünler Satılır?

Petshopta Hangi Ürünler Satılır?

Petshopta canlı olarak her türlü kedi, köpek, kuş, kaplumbağa, hamster, tavşan, her çeşit balık türü, tarantula, iguana, değişik tropikal hayvanlar vardır.

Ayrıca bu hayvanlar için yiyecek, kum, oyuncak, aparat, taşıma çantası, seyahat çantası, hayvan şampuanları, yaka ve kayışlar, tüy toplama araçları, koku gidericiler, ağız ve diş bakım ürünleri, türlü vitamin, tırnak makası, temizleme mendilleri, hayvan yatakları, hayvan mamaları petshopta satılan ürünler asında yer alır.

Petshop Aylık Kazancı Ve Kar Marjı
Petshop Aylık Kazancı Ve Kar Marjı

Petshop Aylık Kazancı Ve Kar Marjı Ne Kadardır?

Bir petshopun aylık kazancının ne kadar olacağı konusu tamamen cirosuna ve sattığı ürünlere bağlıdır. Bu konuda petshop kazancı için örnek vermek gerekirse 1000 TL civarı ciro yapan bir petshop dükkanı aylık yaklaşık olarak 10.000 TL kazanıyor demektir.

Elbette ki bu hesaplar kabaca yapılmış hesaplardır. Bunları değiştiren işletmenin fiyat politikası, masrafları gibi durumlardır. Ancak burada aylık kazancı arttırmak için acele ederek fiyatları yükseltmek doğru olmayabilir.

Bu durum müşteri potansiyelini düşürebilir. Rekabet piyasası içerisinde müşteriler daha uygun fiyatlı buldukları işletmelere yönelebilirler. Bunun yerine bir takım ilgi çekici kampanyalarla müşteri sayısını arttırmak daha mantıklı olacaktır. Hayvan mamaları gibi kapalı ürünlerde kar marjı %30 civarlarındadır. Bunlara göre hayvan aksesuarları daha yüksek kar elde ettirir.

Çeşidi arttırmak da kişinin kar oranını yükseltecektir. Aynı zamanda her zaman işe yarayan bir başka yöntem de başka dükkanların neler yaptığını takip etmek onları geliştirerek daha iyilerini yapmaktır işletmelerin olumlu ve olumsuz yönlerini görmek kişinin kendini geliştirme açısından önemlidir.

Petshop Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Lazım?
Petshop Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Lazım?

Petshop Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Lazım?

Petshop açmak yüksek sermaye gerektiren bir iş olmadığı için son yıllarda oldukça tercih edilen bir seçenek olmuştur. Petshop açmayı düşünenler için burada akla gelen petshop açmak için ne kadar sermaye gerekli sorusu olmaktadır. Yaklaşık 50 metrekarelik bir petshop dükkanı açan bir kişi ortalama 10.000 TL kazanç elde etmektedir. Bu da yüksek kira vermeden, büyük masraflar etmeden kar sağlamayı amaçlar.

Bu durum yeni başlayacak ve fazla masraf etmek istemeyen kişiler için makul bir rakamdır. İlk kez bu işi yapacak olan kişiler başlangıçta çekinerek fazla masraf etmek istemeyebilirler. Bu da rekabet piyasası içerisinde ticaretin riskleri göz önünde bulundurulduğunda mantıklı bir karardır. Bu yüzden öncelikle uygun fiyatlarda makul şekilde başlamak mantıklı olacaktır. Hayvanların türüne göre kar marjı zaman zaman 0’den %500’e kadar çıkmaktadır.

Petshop Açmak İçin Gerekli Belgeler
Petshop Açmak İçin Gerekli Belgeler

Petshop Açmak İçin Gerekli Belgeler Hangileridir?

Petshop açmak da her iş yerinde olduğu gibi belli başlı eksiklerin giderilmesi, birtakım yasal izinlerin alınması ve bazı prosedürlere uyulması gibi durumları gerektirir. Bu durumlar bazen bulunulan il ve ilçenin belediyesine göre farklılıklar gösterebilir. İlgili müdürlüklere giderek belgelerin detayı hakkında bilgi sahibi olunabilir. Ancak bir takım zorunlu belgeler ortaktır. Bunlara aşağıda değinilmiştir;

  1. Adli Sicil Kaydı,
  2. 2 adet Vesikalık Fotoğraf,
  3. Vergi Levhası,
  4. Kira Kontratı,
  5. SGK Bildirgesi,
  6. İmza Sirküleri,
  7. Faaliyet Belgesi,
  8. Oda Kayıt Belgesi,
  9. Vergi Levhası,
  10. Kira kontratı,
  11. Tapu Fotokopisi,
  12. Petshop Sertifikası,
  13. Ruhsat Başvuru Formu,

gibi belgelerin eksiksiz olarak tamamlanması gerekmektedir. Bütün bunlar petshop açmak için gerekli belgeler arasındadır.

Petshop Açmak İçin Veteriner Olmak Gerekir Mi?

Sıkça sorulan sorulardan biri de petshop açmak için veteriner olmak gerekir mi sorusudur. Petshop açmak için veteriner hekim olmak gerekmez ancak bu hayvanlar ve hayvan ürünleri hakkında hiçbir bilgi sahibi olmamayı gerektirmez. Hayvanları tanımak, hayvanlar hakkında bilgi sahibi olmak, onları sevmek, hoşgörülü ve anlayışlı olmak gerekir.

Tabi her zaman ve her konuda olduğu gibi bir miktar da olsa hastalıklarından anlamak, hayvan ürünlerini tanımak, müşterileri doğru yönlendirmek gibi durumlar için hazırlıklı olunmalıdır. Araştırma yapmak, bilgi sahibi olmak ve tecrübe edinmek gerekir. Tabi ilk etapta bir uzmandan yardım almak en uygun olan durumdur.

Kısacası her işte olduğu gibi bu işin de zorlukları vardır. Öncelikle işi yapan kişi ticari yönden bakmanın dışında canlılarla birlikte olduğunu unutmamalıdır. Onlara anlayışlı, hoşgörülü ve hassas davranması gerektiğini bilmelidir. Önemli olan bir diğer konu da müşterilerin isteklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğidir. Gerektiğinde uzman kişilerden yardım almaktan kaçınılmamalıdır. Kişi her zaman kendini yenilemeli, güncel ürünlerden haberdar olmalıdır.

İşe girmeden önce yeterli bilgiyi toplamalı ona göre bir atılımda bulunmalıdır. Ticaret her zaman güncelliği takip etmeyi gerektirir. Toptan alınan ürünler de çok önemlidir. Kaliteli ve düşük maliyetli ürünleri bulmak ve kar marjını arttırmak da atlanmaması gereken bir durumdur. Müşteri ilişkileri her işte olduğu gibi olmazsa olmazdır. Her müşteri karşısında ilgili bir satıcı görmek ister bu yüzden Bu yüzden iletişimin önemini bilmek gerekir.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x